Categorii
Cosul tau

Pe 31 mai încheiem sezonul! Livrăm rapid! Comanda minimă: 30 lei

Bulbi hippeastrum (amaryllis) Lagoon - 1 bucată

Bulbi hippeastrum (amaryllis) Lagoon - 1 bucată
Stoc Epuizat
Bulbi hippeastrum (amaryllis) Lagoon - 1 bucată
0,00 Lei
Fără TVA: 0,00 Lei
  • Disponibilitate: Stoc Epuizat
  • Cod produs: h. Lagoon

Prețul afișat este pentru un bulb amaryllis Lagoon.

Mărime bulb 

24/26

22/24

Perioadă înflorire dec - iulie
Culoare flori roz inchis Perioadă plantare oct - mai
Înălțime plantă (cm) 50 - 60 Mediu propice soare / semiumbră                           
Adâncime plantare (cm) în ghiveci, se acoperă 3/4 din bulb             Dist. între bulbi (cm) 30

Ghiveciul si substratul NU sunt incluse!

Bucură–te de florile acestor crini hippeastrum (amaryllis) pentru o perioadă mai mare de timp! Achiziționând bulbi foarte mari și sănătoși veți avea ocazia să fiți încântat(ă) de cel puțin 2 tije florale și, de cele mai multe ori, chiar de 3 tije florale. Atunci când achiziționați bulbii de hippeastrum, urmăriți cu atenție circumferința bulbilor sau întrebați comerciantul, în cazul în care acest lucru nu este specificat.

Dacă doriți să aveți crini cu 3 tije trebuie luat în calcul și faptul că sunt varietăți cu flori mari (la care bulbii trebuie să fie în general peste 30 cm circumferință) și varietăți cu flori mici (la care bulbii trebuie să fie în general de cel puțin 28 cm circumferință). Se întamplă totuși uneori ca, deși bulbul să fie la dimensiunile menționate, să nu apară 3 tije. Este posibil ca unele varietăți să nu fie 'programate' genetic să aibă mai mult de 2 tije.

Hippeastrum–ul (amaryllis–ul) înflorește în aproximativ 6–8 săptămâni de la plantare. Pot fi plantați din octombrie până în luna aprilie.

Ghiveciul se alege astfel încât distanța dintre marginea bulbului și marginea giveciului să fie de aproximativ 4–6 cm. Trebuie să i se asigure un bun drenaj al apei, așadar fundul ghiveciului trebuie să aibă multe găuri. Tot pentru acest lucru este recomandat să puneți pietricele pe fundul ghiveciului. Pe măsură ce bulbul crește în dimensiuni sau apar bulbili, ghiveciul trebuie schimbat.

Substratul. Poate fi folosit pământ de flori universal. Este recomandat a fi folosit pământ de calitate, care să poată să–i ofere bulbului substanțele necesare pentru a înflori și anul următor. Este bine ca pământul să fie schimbat după aproximativ 2–3 ani.

Luminozitate. Hippeastrumul (amaryllisul) preferă soare direct, dar se dezvoltă bine și la semiumbră.

Udatul. La plantare, bulbii se udă moderat după care se așteaptă apariția tijei florale. Dacă după aproximativ 10 zile nu se vede tija florală se udă din nou. Se folosește puțină apă pentru a NU stimula apariția frunzelor în detrimentul tijelor florale. Pe măsură ce tija florală crește se mărește și cantitatea de apă.

După ofilirea florilor se taie tijele florale la o distanță de aproximativ 3–5 cm față de gâtul bulbului.

Fertilizarea. Se recomandă utilizarea fertilizatorilor pentru plante cu flori. Acesta se folosește doar în perioada de vegetație, după ce frunzele au crescut suficient. Se întrerupe îngrășarea bulbului cu aproximativ 1 lună înainte de perioada în care doriți să intre în repaus.

Perioada de repaus. Majoritatea crinilor de acest fel au nevoie de o perioadă de repaus pentru a înflori și anul următor. Se poate stimula intrarea în repaus începând cu una din lunile septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie. Se rărește udarea până când în final se întrerupe complet. Frunzele se îngălbenesc și se taie cu un cuțit (curat și dezinfectat) de la gâtul bulbului. Bulbii NU se mai udă deloc minimum 45 zile (este recomandat 60 zile), aceștia ținându–se într–un mediu răcoros, la temperaturi între 4–10 grade Celsius.

Se recomandă ca bulbii să rămână în ghivece pentru a nu afecta rădăcinile. În cazul în care bulbii se depozitează in frigider, aceștia se scot din ghiveci și se spală cu atenție astfel încât să nu intre apa prin gâtul bulbului. Astfel, aceștia se pot ține în beciuri, camere neîncălzite iarna sau în frigidere. Este important ca în frigider să nu țineți mere pentru că înflorirea va fi afectată. La o temperatură constantă de aproximativ 12 grade bulbul intră în vegetație, ceea ce NU este bine.

După această perioadă planta poate fi readusă la viață prin metodele menționate la începutul articolului.

Toti clientii vor fi contactati inaintea expedierii coletelor! Va multumim!  

Produsele pot fi livrate în toată țara.

Puteți alege una dintre urmatoarele metode de livrare:

1. Urgent - Cargus Curier cargus

2. Posta Romana  posta romana

____________________________________________________________________________________________________________________________________

 1Urgent - Cargus   Cargus

Colet ramburs (plata la primirea coletului).

Timp livrare: 24 - 48 ore (din momentul predarii coletului catre Urgent - Cargus pana la primirea acestuia de catre dumneavoastra).

Taxă fixă de livrare: 21 lei indiferent de greutatea coletului.

In cazul in care localitatea de destinatie nu se afla in aceasta lista (dati click aici), se va aplica una din urmatoarele proceduri ce vor fi agreate telefonic impreuna cu dumneavoastra inainte de a expedia coletul.

A. Se va trimite coletul la adresa de livrare indicata in comanda si se va aplica un cost suplimentar, in cuantum de 1 leu pentru fiecare kilometru suplimentar.

B. Se va trimite coletul la cel mai apropiat sediu Urgent - Cargus fata de dvs., de unde urmeaza sa il ridicati, fara nici un cost suplimentar. In momentul in care coletul ajunge la sediul Urgent - Cargus cel mai apropiat de dvs. veti fi contactat de un angajat Urgent - Cargus pentru a vi se comunica adresa sediului Urgent - Cargus de unde puteti ridica coletul.

Telefoane contact Urgent - Cargus: 021.9282 pentru provincie si 021.9330 pentru Bucuresti.

In situatia in care clientul nu accepta coletul in momentul in care curierul il contacteaza  (desi a fost contactat cu 1 sau 2 zile inainte de catre un operator Planteo pt. confirmare si i s-a comunicat toate informatiile necesare), ne rezervam dreptul de a nu mai expedia colete in viitor pentru acel client care refuza coletul!

 

 2.Poșta Română posta romana

Colet poștal ramburs (plata produselor și a transportului se face la ridicarea coletului) *** opțiune valabilă pentru toate localitățile din România *** 

Utilizand aceasta metoda va fi necesar sa va prezentati la Posta cu cartea de identitate sau buletin si suma de plata pentru a putea ridica coletul.

Timp livrare intre 2 si 4 zile lucratoare (din momentul depunerii coletului catre Posta de catre Planteo pana la sosirea acestuia in oficiul postal de destinatie).

In situatia in care dupa cele 4 zile de cand v-am comunicat ca am depus coletul, nu primiti aviz sau alt tip de informare ca aveti un colet de ridicat, va rugam sa va prezentati sau sa contactati cat mai repede oficiul postal pentru a intreba de coletul dumneavoastra! In caz contrar, coletul se va intoarce catre Planteo. In situatia in care nu ridicati coletul de la Posta,  ne rezervam dreptul de a nu va mai expedia colete in viitor!

Adresa de livrare trebuie sa fie identica cu cea din cartea de identitate. In caz contrar va fi necesar sa se livreze "Post Restant", situatie in care Posta percepe o taxa de 1,9 lei care se adauga la tariful de baza. Nu veti mai primi in cutia postala aviz de instiintare colet .

Taxă fixă de livrare: 15 lei indiferent de greutatea coletului.

Tel Posta Romana.: 021 9393  sau  021 93 93 111

Daca aveți nevoie de informații suplimentare ne puteți contacta la 0765.292.636 sau 0721.416.083.                           

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul disponibil pe acest site, pentru a oferi funcționalităti specifice social media și pentru a analiza traficul. Citește politica de utilizare cookies