Categorii
Cosul tau

Livrăm rapid în această perioadă! Comanda minimă: 30 lei

Bulbi hippeastrum (amaryllis) Cherry Blossom - 1 bucată

Bulbi hippeastrum (amaryllis) Cherry Blossom - 1 bucată
Stoc Epuizat
Bulbi hippeastrum (amaryllis) Cherry Blossom - 1 bucată
0,00 Lei
Fără TVA: 0,00 Lei
  • Disponibilitate: Stoc Epuizat
  • Cod produs: Hipp.C.Blossom

Prețul afișat este pentru un bulb amaryllis Cherry Blossom.

Bulbii vin ambalați și etichetați cu denumirea soiului și instrucțiuni de plantare, dar FĂRĂ POZE pe ambalaj!

Mărime bulb 

22/24

Perioadă înflorire dec - iulie
Culoare flori alb - roz Perioadăplantare oct - mai
Înălțime plantă (cm) 50 - 60 Mediu propice soare / semiumbră                         
Adâncime plantare (cm) în ghiveci, se acoperă3/4 din bulb            Dist. între bulbi (cm) 30

 

Ghiveciul si substratul NU sunt incluse!

Bucură–te de florile acestor crini hippeastrum (amaryllis) pentru o perioadă mai mare de timp! Achiziționând bulbi foarte mari și sănătoși veți avea ocazia să fiți încântat(ă) de cel puțin 2 tije florale și, de cele mai multe ori, chiar de 3 tije florale. Atunci când achiziționați bulbii de hippeastrum, urmăriți cu atenție circumferința bulbilor sau întrebați comerciantul, în cazul în care acest lucru nu este specificat.

Dacă doriți să aveți crini cu 3 tije trebuie luat în calcul și faptul că sunt varietăți cu flori mari (la care bulbii trebuie să fie în general peste 30 cm circumferință) și varietăți cu flori mici (la care bulbii trebuie să fie în general de cel puțin 28 cm circumferință). Se întamplă totuși uneori ca, deși bulbul să fie la dimensiunile menționate, să nu apară 3 tije. Este posibil ca unele varietăți să nu fie 'programate' genetic să aibă mai mult de 2 tije.

Hippeastrum–ul (amaryllis–ul) înflorește în aproximativ 6–8 săptămâni de la plantare. Pot fi plantați din octombrie până în luna aprilie.

Ghiveciul se alege astfel încât distanța dintre marginea bulbului și marginea giveciului să fie de aproximativ 4–6 cm. Trebuie să i se asigure un bun drenaj al apei, așadar fundul ghiveciului trebuie să aibă multe găuri. Tot pentru acest lucru este recomandat să puneți pietricele pe fundul ghiveciului. Pe măsură ce bulbul crește în dimensiuni sau apar bulbili, ghiveciul trebuie schimbat.

Substratul. Poate fi folosit pământ de flori universal. Este recomandat a fi folosit pământ de calitate, care să poată să–i ofere bulbului substanțele necesare pentru a înflori și anul următor. Este bine ca pământul să fie schimbat după aproximativ 2–3 ani.

Luminozitate. Hippeastrumul (amaryllisul) preferă soare direct, dar se dezvoltă bine și la semiumbră.

Udatul. La plantare, bulbii se udă moderat după care se așteaptă apariția tijei florale. Dacă după aproximativ 10 zile nu se vede tija florală se udă din nou. Se folosește puțină apă pentru a NU stimula apariția frunzelor în detrimentul tijelor florale. Pe măsură ce tija florală crește se mărește și cantitatea de apă.

După ofilirea florilor se taie tijele florale la o distanță de aproximativ 3–5 cm față de gâtul bulbului.

Fertilizarea. Se recomandă utilizarea fertilizatorilor pentru plante cu flori. Acesta se folosește doar în perioada de vegetație, după ce frunzele au crescut suficient. Se întrerupe îngrășarea bulbului cu aproximativ 1 lună înainte de perioada în care doriți să intre în repaus.

Perioada de repaus. Majoritatea crinilor de acest fel au nevoie de o perioadă de repaus pentru a înflori și anul următor. Se poate stimula intrarea în repaus începând cu una din lunile septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie. Se rărește udarea până când în final se întrerupe complet. Frunzele se îngălbenesc și se taie cu un cuțit (curat și dezinfectat) de la gâtul bulbului. Bulbii NU se mai udă deloc minimum 45 zile (este recomandat 60 zile), aceștia ținându–se într–un mediu răcoros, la temperaturi între 4–10 grade Celsius.

Se recomandă ca bulbii să rămână în ghivece pentru a nu afecta rădăcinile. În cazul în care bulbii se depozitează in frigider, aceștia se scot din ghiveci și se spală cu atenție astfel încât să nu intre apa prin gâtul bulbului. Astfel, aceștia se pot ține în beciuri, camere neîncălzite iarna sau în frigidere. Este important ca în frigider să nu țineți mere pentru că înflorirea va fi afectată. La o temperatură constantă de aproximativ 12 grade bulbul intră în vegetație, ceea ce NU este bine.

După această perioadă planta poate fi readusă la viață prin metodele menționate la începutul articolului.

Toți clienții vor fi contactați înaintea expedierii coletelor! Vă mulțumim!  

Produsele pot fi livrate în toată țara. Livrăm doar pe teritoriul României! NU livrăm în afara țării!

Taxele de livrare sunt fixe indiferent de greutatea sau destinația coletului!

Livrarea coletelor se efectuează în perioada specificată pe site, în mesajul sms pe care îl primiți la plasarea unei comenzi și în e-mailul de confirmare al unei comenzi. Timpul de livrare depinde de numărul de comenzi primite. Dacă nu este specificată o perioada de timp, livrarea se efectuează în 24 - 48 ore de la plasarea comenzii sau chiar în aceeași zi.

Livrăm prin:


1. Cargus, 19 lei

2. Fan Courier, 21 lei

3. Poșta Română, 15 lei  posta romana


Detalii complete aici            

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun